+37052330435 EnglishLithuanianPolishRussianUkrainian
-Linksmosios Lego kaladėlės-

  Dauguma  vaikystėje turėjo mylimiausius žaislus. Vieni prie savęs glausdavo pūkuotą meškutį, kiti mėgo šukuoti lėles ar vaidinti pardavėjus, tačiau turbūt kiekvienas vaikas turi tokias mažas ir keistas kaladėles, iš kurių stato ir pilis, ir galingiausius automobilius. Taip, tai „Lego“.  „Lego“ kaladėlės skirtos ir berniukams, ir mergaitėms. Šie žaislai skatina motorikos vystymąsi, verčia mąstyti logiškai ir lavina vaizduotę.
  Š.m. sausio 24 dieną lopšelyje – darželyje „Drevinukas” vyko pramoginis – interaktyvus renginys „Linksmosios Lego kaladėlės”. Šio renginio tikslas- supažindinti  vaikus su  inovatyvia  ugdymo  priemone, stalo žaidimu Lego, kuri skatina kūrybiškumą bei loginį mąstymą.

  Renginyje dalyvavo 4 komandos: lopšelio – darželio „Pagrandukas” komanda  „Išradingos boružėlės”,  lopšelio – darželio „Beržynėlis” komanda „Beržynėlio legomonsteriai”, lopšelio – darželio „Švelnukas” komanda „Pelėdžiukai”, lopšelio – darželio”Drevinukas” komanda “LEGOliukai”.  Renginio metu vaikai atliko praktines- kūrybines užduotis su LEGO kaladėlėmis, kurios skatino vaikų  loginį mąstymą, dėmesio koncentravimo gebėjimą, mokėjimą susikaupti, ugdė pasitikėjimą savo jėgomis taip pat dirbti komandoje. Pradžioje kiekviena komanda konstravo iš LEGO kaladėlių savo komandos vėliavą, sugalvojo  šūkį  ir jį   pristatė . Toliau komandos rinko poroje  modelius (ledo ritulio, elnias, rogės, besmegenis),  žaidė žaidimus iš  25 kaladėlių,  „Labirintas”,”Aukščiausias bokštas”, na , o pabaigoje vyko grupių varžybos su pagamintais modeliais.