+37052330435 EnglishLithuanianPolishRussianUkrainian
-Edukacinė -pažintinė išvyka į Kietaviškių ekologinį ūkį-

     Visą vasarą darželio vaikai džiaugėsi gausiu pomidorų derliumi, žydinčiais ir vaisius kraunančiais agurkais, burokais, petražolėmis.  Tai proga, kuri  suteikė vaikams patirti daržininkystės džiaugsmą. Savarankiškai augindami daržoves,  vaikai jau sužinojo, jog daržovės  stebuklingu būdu neatsiduria ant pietų stalo ar neauga parduotuvių lentynose. Darželio vaikai  pažįsta daržoves, kurios auga mūsų šiltnamyje.

    Užmegzti vaikų draugystę su daržovėmis mums padėjo dalyvavimas „IKI Sodinčiaus ” projekte. Šį rugsėjį „Iki Sodinčiaus ” komanda siekdama  paskatinti vaikus atrasti ir geriau pažinti rudenį gamtos dovanojamas gėrybes, surengė mažiesiems sodininkams  išskirtinę galimybę aplankyti Kietaviškių ekologinį ūkį .

   Pagaliau atėjo ta diena, kai „Bitučių” grupės vaikai kartu su priešmokyklinio ugdymo pedagoge Jolanta vyks į Kietaviškių ūkį. Į darželio kiemą atvažiavo autobusas. Iš autobuso išlipo Zuikis, kuris pasitiko vaikus. Kiekvienas  vaikas  gavo dovanų  įvairias pliušines daržoves ir vaisius.  Visą kelią Zuikis vaišino vaikus morkomis, sultimis, žaidė žaidimus, dalino balionus. Atvykę į ūkį pirmiausiai vaikai gavo aprangą. Pirma stotelė buvo agurkų karalystė. Kokių tik nebuvo agurkų rūšių ir  dydžių! Antra stotelė- salotų karalystė. Vaikai pamatė, kaip salotos išauginamos. Vėliau kiekvienas galėjo susipakuoti sau salotų maišelį, kurį parsivežė namo.  Trečia, paskutinė stotelė – pomidorų karalystė. Vaikai pamatė, ragavo įvairių rūšių, spalvų pomidorų ir nusprendė, jog patys skaniausi maži raudoni pomidoriukai. 

   Visi grįžo į darželį puikios nuotaikos, sklidini  naujų įspūdžių ir žinių. „Tai buvo pati nuostabiausia diena!” – sakė vaikai.

Ačiū Lauros mamytei, Mindaugo tėčiui, Roko ir Ryčio mamytei, Roko mamytei.