Spalio 16 d. minima Pasaulinė maisto diena, kurios metu atkreipiamas visuomenės dėmesys į sveiką mitybą. Lopšelis – darželis „Drevinukas“ visą spalio mėnesį vykdo ilgalaikį projektą „Tai daržovių tas gražumas, maistingumas ir sveikumas”. Trečia projekto „Vitaminingoji” savaitė : sveikuoliškų salotų iš vaisių ir daržovių gamyba ir degustavimas, sulčių spaudimas, kokteilių gamyba, sveikuoliškų saldainių, pyragų ragavimas. Valgymo įgūdžių formavimas.
„Pelėdžiukų” grupės vaikai rinko gražiausias daržo daržoves. Išrinko brokolį ir kalafijorą, todėl iš jų nutarė pasigaminti salotų. Pasidaliję į dvi komandas, kurios gamino salotas. Mėlynųjų komanda iš kalafijorų, vynuogių ir moliūgo sėklų, jas pagardino jogurtu. Baltųjų komanda iš brokolių ,džiovintų spanguolių ,saulėgrąžų ,taip pat gardino jogurtu. Skanumėlis!
”Zuikučių” grupės vaikai atsinešė įvairių vaisių, daržovių ir sulčiaspaudę. Po pusryčių vaikai grupėje apžiūrėjo visas gėrybes, ragavo, uostė, įvertino spalvų pokyčius, derino įvairius skonius, matavo ir lygino proporcijas. Su auklėtojos Laimutės pagalba spaudė sultis. Ragaudami aptarė, kuo naudingos daržovės ir vaisiai. Labiausiai visiems patiko sulčių kokteilis. Vaikai džiaugėsi galėdami patys pasigaminti sulčių.
„Boružėlių“ grupėje vyko „Smagurių“ diena. Ryto rato metu vaikai diskutavo apie sveiką maistą, jo naudą, pasakojo koks mėgstamiausias vaisius, daržovė ir ką galima iš jų pasigaminti. Lygino rudens gėrybes, kurios auga sode, darže, bandė atskirti daržoves nuo vaisių. Aiškinosi, kurios daržoves valgomos virtos ir kurias galima valgyti žalias. Agota ir Antanas atnešė į grupę, kartu su tėveliais keptus „Moliūgų” ir „Morkų” pyragus, pavaišinti vaikus. Vaikai džiaugėsi, ragavo ir gyrė atneštus kepinius. Grupėje vyravo gera nuotaika. Projekto metu vaikai įtvirtino žinias apie sveiką gyvenseną, vaisių ir daržovių naudą žmogaus organizmui.